Δημοτικοί υπάλληλοι σε θέση διευθυντή κοινωφελούς επιχείρησης

dimosio-grafeio-adeio-620x320

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις που οδηγούν στην εφαρμογή διάταξης του νόμου 4257/2014, προβλέπουν την τοποθέτηση για την κάλυψη θέσης Διευθυντή κοινωφελούς επιχείρησης, μέσω μετακίνησης υπάλληλου του δήμου.

Υπό κανονικές συνθήκες, η θέση του Διευθυντή σε κοινωφελείς επιχειρήσεις καλύπτεται μέσω πρόσληψης, προσώπου που διαθέτει τα νόμιμα προσόντα, μετά από σχετική προκήρυξη. Όμως, σε περίπτωση που δεν είναι αυτό εφικτό (για πραγματικούς ή νομικούς λόγους) και υφίσταται, επομένως, υπηρεσιακή ανάγκη, είναι δυνατόν η κάλυψη του κενού να γίνει μέσω διαδικασίας που προβλέπει το άρθρο 15 του ν. 4257/2014.

Και αυτό, εφόσον προκύπτει ότι οι διατάξεις του έχουν εφαρμογή σε οποιαδήποτε περίπτωση υπηρεσιακών κενών, χωρίς διάκριση σε σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες της θέσης που με τη διαδικασία αυτή καλύπτεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και, βέβαια, χωρίς η εν λόγω κάλυψη να αποτελεί πρόσληψη, λόγω του προσωρινού της χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ειδικούς επί του νομικού πλαισίου, η διαδικασία αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 255 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), οι οποίες προβλέπουν την πρόσληψη διευθυντή της επιχείρησης, για τη μόνιμη πλήρωση του σχετικού υπηρεσιακού κενού.

Ανάλογη διαδικασία προσωρινής κάλυψης της θέσης προβλέπεται και από τον Εσωτερικό Κανονισμό Υπηρεσιών της Επιχείρησης, ο οποίος σύμφωνα με την παρασχεθείσα από το άρθρο 257 του ΚΔΚ νομοθετική εξουσιοδότηση, μπορεί να ρυθμίζει ζητήματα, που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού της, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο της κάλυψης προσωρινά της υπηρεσιακής ανάγκης της άσκησης των καθηκόντων της θέσης του διευθυντή της επιχείρησης.

Κατά το άρθρο του aftodioikisi.gr, εφόσον η κάλυψη της υπηρεσιακής αυτής ανάγκης γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν.4257/2014, γεγονός που προκύπτει από την τηρηθείσα διαδικασία και τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, με μετακίνηση υπαλλήλου, τότε ο υπάλληλος αυτός δικαιούται να λάβει το επίδομα θέσης ευθύνης που αντιστοιχεί σε Προϊστάμενο Διεύθυνσης ποσού 400,00 ευρώ, δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις καταβολής του, εφόσον είναι νόμιμη, κατ΄ εφαρμογή του προαναφερθέντος άρθρου 15 του ν.4257/2014, η σχετική μετακίνηση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μοτοπορεία διανομέων-Τρίτη 20/4, 11π.μ Άγαλμα Βενιζέλου

Πανελλαδικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας!  Τρίτη 20 Απρίλη – Άγαλμα Βενιζέλου στις 11πμ Μετά την επιτυχημένη μοτοπορεία …