Απεργιακοί ρυθμοί των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

nosokomeio1-528x330

Την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, διεκδικούν οι εργαζόμενοι των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της χώρας, με το διήμερο δράσεων 26-27 Νοεμβρίου, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε μία προσπάθεια όπως εξηγεί να αποτρέψει τη «διάλυση των Νοσοκομείων από την υποχρηματόδοτηση και την υποστελέχωση».

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει τα εξής:

"Επανειλημμένα έχει ζητήσει την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σύναψης εξαρτημένης σχέσης εργασίας με τα Νοσοκομεία, του συνόλου των εργολαβικών εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης, ωστόσο όπως τονίζει, έως σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για το θέμα.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ετέθη ξανά το ζήτημα και η απάντηση που έλαβε η Ομοσπονδία, σύμφωνα με την ίδια, ήταν ότι « θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής, με μπόνους στις διαγωνιστικές διαδικασίες συμβάσεων έργου καθαριότητας των Νοσοκομείων σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», κάτι όμως που βρίσκει αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ η οποία εκτιμά ότι “οι εργολάβοι θα μπουν ξανά στα Νοσοκομεία από την πίσω πόρτα» καθώς «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις δεν μπορούν να συστήσουν οι εργαζόμενοι των συνεργείων, αφού δεν διαθέτουν το κεφάλαιο να συμμετάσχουν με συνεταιριστική μερίδα και έτσι πίσω από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα κρύβονται οι μεγαλοεργολάβοι".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …