Εκβιασμoύς και Εργασιακό Μεσαίωνα, καταγγέλλει ομάδα Ελλήνων Εργαζομένων

marinopoulos-620x320

Σοκάρουν οι καταγγελίες των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, οι οποίοι μιλούν  για συνθήκες "εργασιακού μεσαίωνα" και συνεχείς "εκβιασμούς", που τους έχουν μετατρέψει σε έρμαια της εργοδοσίας.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν, για να ενημερώσουν φορείς ελέγχου ακι πολίτες:

"Ανακοίνωση εργαζομένων Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

«100% Ελληνική Εταιρία» ή «100% Ελληνικός Εργασιακός Μεσαίωνας»;

Η πολυδιαφημιζόμενη και γνωστή ως πρώην πολυεθνική αλυσίδα Carrefour και νυν ιδιόκτητη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ της οικογένειας Μαρινόπουλου, για άλλη μια φορά αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο της ενάντια στον ´Ελληνα εργαζόμενο.

Στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με ωράρια εργασίας πρωτόγνωρα “εξουθενωτικά” και εξευτελιστικούς μισθούς πείνας προστέθηκε, χωρίς την έγκριση του ελληνικού κράτους και η αφαίρεση και μη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος που ως πρότεινως οι υπάλληλοι έβλεπαν στις αποδοχές τους.

Η αμέσως επόμενη επιθετική συμπεριφορά ενάντια στους εργαζόμενους όμως, ξεπερνά κάθε έννομο συμφέρον τους, αφού παρανόμως και με αθέμιτο τρόπο το προσωπικό πια εκβιάζεται να αποδεχτεί και να υπογράψει περαιτέρω μείωση του μιςθού πείνας, της τάξεως του 8%!

Ταυτόχρονα, κινδυνεύουν με απόλυση και βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδες και πλέον εργαζόμενοι, τη στιγμή που η ανεργία αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο του πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν “την προστασία από την πολιτεία και την άμεση επέμβασή της απέναντι στις βρώμικες πρακτικές της εταιρίας Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ” όπως χαρακτηριστικά τονίζουν και “καλούν σε συμπαράσταση όλη την ελληνική κοινωνία”.

“Η «100% Ελληνική Εταιρία» δεν είναι κράτος – εν κράτη και οφείλει να σεβαστεί τους νόμους και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …