Εξαιρείστε από τον φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια, μόνο αν....

enoikia

Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει το ζήτημα που είχε προκύψει με τη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων μετά την κατάργηση της διάταξης για τη δυνατότητα εκχώρησής τους στο δημόσιο, το οποίο έχει θέσει υπατμόν, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που υποστηρίζουν ότι είναι οι πιο θιγμένοι της επταετίας της κρίσης.

Η διάταξη μόλις εγκριθεί και ψηφιστεί θα ισχύσει και για τα εισοδήματα του 2015, καθώς θα καλύπτει εκείνη την κατηγορία των ιδιοκτητών, που ναι μεν δεν έχει εισπράξει τα ενοίκια από τους ενοικιαστές, αλλά έχει δε κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες της ισχύουσας διάταξης, σύμφωνα με την οποία: "τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήησης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …