Μπουρλότο οι οινοπαραγωγοί από την αύξηση τιμής στο κρασί

krasi-stafulia

Την αγριεμένη εμφάνισή του κάνει με μία ανακοίνση καταπέλτη ο Σύνδεσμος Ελληνικός Οίνου, με αφορμή την επιβολή του νέου φόρου των 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία, τονίζοντας:

«Μετά την επιβολή των “capital controls” και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας, η επιβολή του φόρου στον οίνο θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία. Μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή του νέου φόρου.

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού, θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της ΕΕ που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί. Καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός και όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …