Εργασιακές συνθήκες γαλέρας στο νοσοκομείο της Ρόδου

νοσοκομεια

Εργασιακές συνθήκες γαλέρας στο νοσοκομείο της Ρόδου, την στιγμή που οι οφειλές σε ρεπό ξεπερνούν τις 9.000, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στην ακόλουθη ανακοίνωση της, με την οποία εκδηλώνει και την κάλυψη από την πλευρά της της σημερινής κινητοποίησης του προσωπικού.
"Τα Νοσοκομεία της χώρας υποφέρουν σήμερα από την υποστελέχωση. Αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας την περίοδο των Μνημονίων. Έως την Άνοιξη του επόμενου έτους αναμένονται άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο των πρώτων παραιτήσεων και ανακλήσεων, αναμένοντας να καταλήξουν οι δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. 28.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων σε Οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις Μνημονιακές δεσμεύσεις (καταργήσεις χιλιάδων κλινικών, κλινών και οργανικών θέσεων).
Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι των Νοσοκομείων είναι κάτω των 50.000. Εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο σύνολο του προσωπικού κάθε Νοσοκομείου, όπως επίσης οφείλονται οι κανονικές άδειες, όχι μόνο του τρέχοντος έτους και προηγούμενων ετών. Καταστρατηγείται η πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και οι εργαζόμενοι έχουν γίνει λάστιχο για την κάλυψη των βαρδιών.
Στο Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας για το Νοσηλευτικό Προσωπικό. Τρεις συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες και δύο απογευματινές είναι το σύνηθες εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τις περισσότερες από τις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου που εργάζονται σε κυκλικό ωράριο, τη στιγμή που η εργασιακή νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να εκτελείται μόνο μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα.
Τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τις 9.000 (!) ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα το σύνολο της κανονικής άδειας του 2014 και υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα. Το Νοσοκομείο Ρόδου διαθέτει 333 κλίνες ενώ έχει μόλις 114 εν ενεργεία νοσηλεύτριες σε κυκλικό ωράριο. Το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 των νοσηλευτών που θα έπρεπε να έχει.
Και όλα αυτά την ώρα που υπολογίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες περίπου 120.000 κατοίκων ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στις 250.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Ρόδου και ζητούμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωσή τους και την εναρμόνισή τους με τις προβλέψεις της εργασιακής νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών και ζητούμε την άμεση προκήρυξη και κάλυψη των περισσότερων κενών οργανικών του Νοσοκομείου Ρόδου, ώστε να αντιμετωπισθεί επί της ουσίας το πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρύθμιση οφειλών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης

Περίπου 190.000 φορολογούμενοι έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν την ευκαιρία να …