Δεκάδες οι κενές θέσεις καθηγητών Αγγλικών στα σχολεία της Αχαίας

αγγλ

Τις σοβαρές ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα σχολεία της Αχαίας, δύο μήνες από το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού για την τρέχουσα διδακτική περίοδο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, ειδικά στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας

"Μετά από είκοσι πέντε περίπου χρόνια, όπου θεσμοθετήθηκε η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να βιώνουμε σε πολλά σχολεία την ανυπαρξία διδασκαλίας της. Δείγμα και αυτό της συνεχούς υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η Αγγλική γλώσσα, που σήμερα τυγχάνει ευρείας χρήσης στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αποτελεί ζητούμενο για μερίδα των μαθητών μας. Αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να μην έχουν την ευκαιρία εκμάθησης των Αγγλικών και άλλα να αναζητήσουν αυτήν την ευκαιρία στα φροντιστήρια.

Τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται σε σχολεία της υπαίθρου. Τα σχολεία που έχουν τις πιο σημαντικές ελλείψεις σε ώρες Αγγλικών είναι τα εξής: 1ο Κ. Αχαΐας, 2ο Κ. Αχαΐας, 1ο Παραλίας, 41ο Πατρών, Φαρρών, Χαλανδρίτσας, Κρήνης, 7ο Αιγίου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Καρεΐκων, Λακκόπετρας, Λουσικών, Κ. Μαζαρακίου, Κλειτορίας, Δάφνης, 17ο Πατρών, 52ο Πατρών, 6ο Πατρών, Άνω Καστριτσίου, Καλλιθέας και Ριόλου.

Είναι αδήριτη ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να σταματήσουν να χάνονται διδακτικές ώρες, να πάψει η άνιση μεταχείριση των μαθητών και να τελειώσει η ταλαιπωρία μαθητών και σχολείων".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …