"Παρέδωσαν " τα όπλα οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στην ...

550_334_145737

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων για αύξηση κατά 30% των μισθών τους, ειδικά επιδόματα για ειδικά αστυνομικά καθήκοντα και νέες προσλήψεις, διεκδικούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στη Σλοβενία, με την έναρξη κινητοποιήσεων.

θα απαντούν σε όλες τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ ζητούν κατανόηση από τους πολίτες, καθώς θα υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά αιτήματα που δεν είναι έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία στη Σλοβενία βάσει νομοθεσίας στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων είναι υποχρεωμένη να εκτελεί όλες τις επείγουσες αποστολές και τις αποστολές ασφάλειας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πραγματοποίησαν ήδη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο στη Λιουμπλιάνα και συνάδελφοί τους με 20 αστυνομικά οχήματα συμβολικά έφεραν έναν κουμπαρά - γουρουνάκι.

Ο Ράντιβοϊ Ουρόσεβιτς από τη Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (PSS) ανέφερε σε ανακοίνωση προς τον Τύπο ότι οι αστυνομικοί ξεκινούν μερική αποχή από τα καθήκοντά τους, επειδή δεν θέλουν η απεργιακή κινητοποίηση να επηρεάσει τους πολίτες.

Ο Ζόραν Πέτροβιτς, από το Συνδικάτο Σλοβένων Αστυνομικών Υπαλλήλων (SPS) δήλωσε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …