Για ένα χρόνο παρατείνεται η σύμβαση των εργαζομένων καθαριότητας στους δήμους

enosi-ergazomenon-isap-symparastasi-stous-ergazomenous-tis-poe-ota-1-315x236
Ετήσια ανάσα σε περίπου 4.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ και στην αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων, δίνει ο   αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος στη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, δεσμεύτηκε ότι θα παραταθεί ο χρόνος των συμβάσεων εργασίας τους.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, ενώ έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, θα μονιμοποιηθούν στο προσεχές διάστημα και θα δρομολογηθεί και η απορρόφηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αυτή την στιγμή οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τον «νόμο Κατρούγκαλου», ενώ η δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού αφορά στην επέκταση της σύμβασης έως  τα τέλη του 2016.
Παράλληλα, το υπουργείου αποσκοπεί στην απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς δημοσίων υπηρεσιών και ΟΤΑ που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη (π.χ. καθαριότητα) και σε κερδοφόρα ΝΠΙΔ, στα πρότυπα του ΕΟΦ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …