646 εκατ. ευρώ λιγότερα για τις συντάξεις στον προϋπολογισμό του 2016

sintaxeis

Ξεκάθαρος για τους συνταξιούχους και την ελαχιστοποίηση των συντάξεων τους είναι ο προυπολογισμός του 2016, που κατατέθηκε στη βουλή και όσα τον μελετάμε βρίσκουμε τα τρωτά του σημεία για τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους συνταξιούχους.
Δηλαδή, 172 εκατ.ευρώ από τις συντάξεις του δημοσίου και 474 εκατ. ευρώ, από τις υπόλοιπες συντάξεις, θα προκύψουν από την εξοικονόμηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Επίσης από την επίδραση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα εφάπαξ θα προκύψει εξοικονόμηση 77, 9 εκατ. ευρώ, από τη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ 223 εκατ. ευρώ το 2016 ενώ από τη σταδιακή αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ 102 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες για τις επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 10% (-394 εκατ. ευρώ) ενώ προβλέπεται εξοικονόμηση 28.7 εκατ.ευρώ από την κατάργηση των κοινωνικών πόρων.
Συνολικά οι παρεμβάσεις στις συντάξεις, τις εισφορές και τις λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης θα ανέλθουν έως το τέλος του 2016 σε 1,838 δισ. ευρώ ενώ κατά 105 εκατ. ευρώ θα μειωθούν τα κοινωνικά επιδόματα.
Τέλος από την εφαρμογή συντελεστή στα εφάπαξ θα εξοικονομηθούν 86 εκατ. ευρώ.
Είπατε τίποτα;

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …