ΛΕΙΨΟΙ: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες του νησιού για οφειλές κάτω των 1000€

ΔΕΗ-744x458

Ανάστατη είναι η κοινωνία των Λειψών καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας - ΟΠΟΤΤΕ,  η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπές ηλεκτροδότησης φτωχών οικογενειών ακόμα και για οφειλές κάτω των 1000€.

Τα μέλη του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων επικοινώνησαν με τον τοπικό Προϊστάμενο της ΔΕΗ, για να λάβουν την απάντηση ότι οι εντολές έρχονται «άνωθεν» και σε περίπτωση που δεν εκτελεστούν υπάρχει κίνδυνος να τεθούν σε αργία οι υπάλληλοι.

Πρόκειται για την έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός συνεχίζουν την προσφιλή σε αυτούς τακτική του «άλλα λέω και άλλα κάνω», εξαντλώντας την επιθετικότητά τους, όχι στους έχοντες και κατέχοντες, αλλά στους φτωχούς κατοίκους ενός Ακριτικού Νησιού. Εκεί δηλαδή που το ρεύμα θα έπρεπε να χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ.

Όσο κι αν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης προσπαθούσε πριν από μια εβδομάδα, από το βήμα της Βουλής, να μας πείσει ότι τάχα «επέστησε την προσοχή στα στελέχη της Επιχείρησης, προκειμένου η προσπάθεια μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών να μην οδηγήσει σε κοινωνικές αδικίες», αυτές οι κοινωνικές αδικίες είναι πραγματικότητα και συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση, όσο συνεχίζονται οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας, που πλέον αποτελούν επιλογή της παρούσας Κυβέρνησης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …