Προσοχή όταν ψάχνετε για δουλειά-Mην κάνετε 10 βασικά λάθη

proistamenoi-620x320

Η αναζήτηση εργασίας είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία, ειδικά αν σας έχουν απορρίψει κάποιες φορές. Είναι εύκολο να χάσει κάποιος το κουράγιο του αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το αποφύγετε αυτό.

Στο άρθρο του e-biografiko.gr, έχουν συγκεντρωθεί τα δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν ψάχνετε για δουλειά ώστε να μην χάσετε το κουράγιο σας:

1. Να μην ρίχνετε την ευθύνη σε άλλους
Είναι σημαντικό να μην κατηγορείτε άλλους για τις δυσκολίες που βιώνετε. Συγκεντρωθείτε σε θετικές κινήσεις και όxι σε αρνητικές σκέψεις. Αφήστε στην άκρη την απαισιοδοξία και κοιτάτε μπροστά. Ό,τι έγινε έγινε όμως παίρνοντας τον έλεγχο της κατάστασης και αφήνοντας τον εαυτό σας να λάμψει θα το ξεπεράσετε

2. Να μην συγκεντρωθείτε μόνο στην αναζήτηση εργασίας
Απολαύστε τον χρόνο με την οικογένεια σας, να τρώτε καλά και να αθλείστε. Βγαίνετε από το σπίτι για λίγο, μάθετε τίποτα καινούριο, συναντηθείτε με φίλους και κρατήστε μια ισορροπία στη ζωή σας. Όλοι χρειάζονται ποικιλία στη ζωή τους και συνήθως όσο πιο πολύ κυνηγάτε κάτι τόσο πιο δύσκολα το πετυχαίνετε.

3. Να μην παίρνετε την απόρριψη προσωπικά
Δυστυχώς είναι σπάνιο να σας πάρουν στην πρώτη δουλειά για την οποία θα κάνετε αίτηση. Οπότε δεχτείτε την απόρριψη ως κάτι το φυσιολογικό και πάντα μα πάντα να ρωτάτε για ανατροφοδότηση (feedback) από τους εργοδότες σας και να μαθαίνετε από αυτή.

4. Μην ψάχνετε εκεί που ψάχνουν όλοι
Το να ψάχνετε για δουλειά στο ίντερνετ είναι μια σημαντική βοήθεια στο να ψάχνετε για δουλειά αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα μέρη που μπορείτε να ψάξετε. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε στα επαγγελματικά δίκτυα, να ρωτήσετε τους γνωστούς σας, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι λιγότερος έτσι.

5. Να μην κάνετε κατανοητό αυτό που θέλετε
Οι εργοδότες ενδιαφέρονται να μάθουν πώς θα συνδράμετε στην επιχείρησή τους και όχι να μάθουν όλα όσα έχετε κάνει. Βεβαιωθείτε ότι θα τους κάνετε να καταλάβουν αυτό που θέλουν, όπως ακριβώς λειτουργούν τα τρέιλερ των ταινιών, δηλαδή που σας κάνουν να θέλετε να δείτε την ταινία, χωρίς να σας λένε όλη την πλοκή.

6. Να μην κάνετε αίτηση για κάθε δουλειά που βλέπετε
Αυτό σας κάνει να φαίνεστε απεγνωσμένος και χάνετε τη συγκέντρωσή σας. Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο σε λιγότερες αιτήσεις γιατί θα έχετε περισσότερες επιτυχίες έτσι. Τίποτα δεν απογοητεύει περισσότερο έναν εργοδότη περισσότερο από το να μην ξέρετε τίποτα για την επιχείρησή του και επίσης το να έχετε πάρα πολλές αιτήσεις σε εκκρεμότητα θα σας κάνει και εσάς να μην ξέρετε πώς να τις διαχειριστείτε.

7. Να μην φοβάστε να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας
Όπως είπαμε και προηγουμένως θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο εργοδότης σας θέλει να δει πώς μπορείτε να βοηθήσετε την επιχείρησή του οπότε μην φοβηθείτε να του υποσχεθείτε πράγματα που μπορείτε να κάνετε αλλά σας φαντάζουν δύσκολα. Προσέξτε να μην το παρακάνετε όμως.

8. Μην ξεχνάτε ότι οι καιροί αλλάζουν
Αν απέχετε από την αγορά εργασίας για κάποιον καιρό, μπορεί να έχετε προσδοκίες που δεν είναι ρεαλιστικές. Μπορείτε εύκολα να νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τα ίδια όπως την τελευταία φορά που ψάχνατε για εργασία, αλλά οι καιροί αλλάζουν. Να είστε πιο ανοικτοί και προσπαθήστε να έχετε καλύτερη κατανόηση της τωρινής αγοράς εργασίας καθώς και πώς μπορείτε να ταιριάξετε σε αυτή.

9. Μην αφήνετε τον ανταγωνισμό από τα μάτια σας
Βεβαιωθείτε ότι διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό και από τους άλλους που ψάχνουν εργασία. Αν κάνετε ό,τι κάνει ο ανταγωνισμός τότε βάζετε τον εαυτό σας σε μειονεκτική θέση.

10. Να μην λέτε ότι ψάχνετε για δουλειά
Αν και το να ψάχνετε για δουλειά είναι κάτι το προσωπικό, μην το κάνετε ολομόναχος. Μοιραστείτε την εμπειρία με τους αγαπημένους σας και θα είστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί στην αναζήτησή σας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …