Οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών στο Δήμο Πατρέων

dimos-patreon-patratora2

«Οριστικοποίηση κτηματολογικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών», είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργανώνει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 7 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη, η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ» (ΕΚΧΑ Α.Ε.), σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Η προθεσμία για την διόρθωση των Αρχικών κτηματολογικών Εγγραφών για την Πάτρα αυτές λήγει για τους κατοίκους εσωτερικού στις 30 Μαρτίου 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα λήγει για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο.
Μετά την λήξη της, οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχόμενου τους, ενώ τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάτρα θα πρέπει να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση του ακινήτου τους στο Κτηματολόγιο και να προβούν, εφόσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-5:00 – 7:00 μ.μ.: Στρογγυλό Τραπέζι: «Οριστικοποίηση κτηματολογικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών»
-7:00 μ.μ.: Προσέλευση πολιτών και προσκεκλημένων
-7:15 μ.μ.: Χαιρετισμοί – Δήμαρχος
-7:30 μ.μ.: Γενικός Διευθυντής ΕΚΧΑ ΑΕ – Άκης Μαρκάτος: «Το έργο & ο φορέας του Εθνικού Κτηματολογίου»
-7:45 μ.μ.: Διευθύντρια Λειτ. Κτηματολογίου ΕΚΧΑ ΑΕ – Μαρία Κασάπη: «12 χρόνια λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών – Εμπειρία και προοπτικές»
-8:00 μ.μ.: Υποδιευθύντρια Νομικής υπηρεσίας ΕΚΧΑ ΑΕ -Ρένα Κουκούτση: «Οριστικοποίηση Κτηματολογικών Εγγραφών»
-8:15 μ.μ.: Ερωτήσεις πολιτών
-9:00 μ.μ.: Δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή και στελέχη της ΕΚΧΑ ΑΕ, ενημέρωση για το έργο και τον φορέα του Εθνικού Κτηματολογίου, την εμπειρία και τις προοπτικές από τα 12 χρόνια λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών και την οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών, για την οποία θα προηγηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με τους αρμόδιους φορείς.

Μετά τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις πολιτών εκπροσώπων φορέων, οι οποίες θα απαντηθούν από τα στελέχη της ΕΚΧΑ ΑΕ καθώς και δηλώσεις στα ΜΜΕ της Πάτρας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 2,21%- Σε νέα υψηλά 9 ετών η αγορά

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διακρίθηκαν οι μετοχές …