ΓΣΕΕ: Προειδοποιεί για κακοποίηση γυναικών στον χώρο εργασίας

κακοποιηση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, κρούει τόσο η ΓΣΕΕ, όσο  και η Γραμματεία Γυναικών της Συνομοσπονδίας, με αφορμή  κρούουν την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, λόγω αυτής της κατάστασης καλείται η πολιτεία να αντιμετωπίσει το φαινόμενο τόσο προληπτικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και κατασταλτικά με αυστηρότερες ποινές προς τους θύτες. «Ο φόβος της εκδίκησης και του κοινωνικού διασυρμού, οι προκαταλήψεις και αντιλήψεις για το ρόλο των φύλων αλλά και το έλλειμμα παιδείας και ενημέρωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας είναι βασικοί παράγοντες του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών».

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οικονομική και κοινωνική κρίση τα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών προκαλούν τρόμο. Η ΓΣΕΕ καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να καταγγέλλουν και να μη σωπαίνουν σε κάθε φαινόμενο έμφυλης βίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …