Προς απελευθέρωση οι προσλήψεις σε δημοτικές υπηρεσίες

ergasia-ergateskathriotitasrge_t_183761_53707749

Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε θέσεις κερδοφόρων ανταποδοτικών τομέων των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε προς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, εφέρνοντας ως παράδειγμα πρώην ΔΕΚΟ, τον ΕΟΦ, την καθαριότητα, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά ωδεία.

Στόχος η κάλυψη των υπαρχόντων κενών με εξιδικευμένο προσωπικό και με διαφοροποίηση στην μορφή των σχέσεων εργασίας, που θα καθοριστούν μόλις το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ολοκληρώσει την διαδικασίας της καταγραφής.

Να τονιστεί πως βάσει του σχεδιασμού, στόχος θα είναι η ποσοτική όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών, οπότε κάθε ένας οργανισμός, θα επανακτά την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του  που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …