Δικαιούχοι ολόκληρης σύνταξης πριν από τα 67(ΠΙΝΑΚΑΣ)

syntaxi

Πλήρη σύνταξη πριν από το 67ο έτος κλειδώνουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία των μισθωτών, όπως ΙΚΑ και Δημόσιο, πολύ περισσότερο δε, αν προέρχονται από τα πρώην ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Τα κλειδιά για να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας που ισχύουν από τις 19/8/2015 και μετά είναι:

-Πρώτον, να έχουν κατοχυρώσει την ηλικία αποχώρησης με τα έτη ασφάλισης που είχαν ως το 2012.

-Δεύτερον, να έχουν συμπληρώσει την ηλικία αποχώρησης ως τις 18/8/2015 οπότε δεν κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε μεγαλύτερη ηλικία συνταξιοδότησης.

-Τρίτον, να είναι σφαλισμένοι, έστω και για μια μέρα, πριν από το 1993, γιατί οι μετά το 1993 ασφαλισμένοι δεν έχουν παρά δύο επιλογές για σύνταξη, είτε στα 62 για μειωμένη είτε στα 67 για πλήρη, είτε στα 62 αλλά με 40 χρόνια εργασίας. Για τους πριν το 1993 ασφαλισμένους όμως υπάρχουν ενδιάμεσοι “σταθμοί” καθώς θα ισχύουν μεν κι για αυτούς τα 62 και τα 67 αλλά με σταδιακές και όχι άμεσες αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Σε αυτούς τους ενδιάμεσους σταθμούς, υπάρχουν και ευκαιρίες και παράθυρα αλλά και παγίδες.

el typos1

-Τέταρτον, να έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ώστε σε περίπτωση που τους υπολείπονται ένσημα ως το 2012, να τα εξαγοράσουν για να κρατήσουν το δικαίωμα εξόδου πριν το 67ο έτος. Αυτη τη δυνατότητα έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από το νέο νόμο, δηλαδή πριν από τις 19/8/2015 και αν δεν επαρκεί ο χρόνος ασφάλισης που θα έπρεπε να είχαν τα έτη 2010, 2011 και 2012, μπορούν ακόμη και τώρα να τον εξαγοράσουν ώστε να αποφύγουν την αύξηση στα όρια ηλικίας.

Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο "Ελεύθερος Τύπος" και σας παρουσιάσαμε, που δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο ως το 2012, αλλά μετά το 2013, θα συνταξιοδοτηθούν αναγκαστικά στο 62ο έτος για μειωμένη ή στο 67ο για πλήρη σύνταξη, εκτός κι αν συμπληρώσουν 40 έτη, οπότε αποχωρούν με πλήρη στα 62.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης από τη Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ

Στην έναρξη της ομιλίας του, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά …