Αντιμέτωπο με την φτώχια το 1/4 του Ιταλικού πληθυσμού

 

italy_0

Με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό κινδυνεύει ένας στους τέσσερις Ιταλού, δηλαδή μιλάμε για το 24,4% του πληθυσμού, όπως προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Istat.

Από την έρευνα του Istat, επιβεβαιώνεται και το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στην Βόρεια και Νότια Ιταλία, καθώς στους ανεπτυγμένους βόρειους νομούς της χώρας με κοινωνικό αποκλεισμό κινδυνεύει το 17,9% του πληθυσμού, ενώ στις κεντρικές περιοχές της χώρας το ποσοστό ανέρχεται στο 22,1%, όταν στην Κάτω Ιταλία εκτινάσσεται στο 45,6%.

Εντωμεταξύ, πάνω από έξι εκατομμύρια Ιταλοί δεν διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα για υγιή και επαρκή διατροφή.

Απλήρωτο τουλάχιστον ένα ενοίκιο, έναν λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή μια δόση του στεγαστικού δανείου, έχει αφήσει το 14,3% των Ιταλών, με το 38,8% να δηλώνει πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απρόβλεπτο έξοδο της τάξης των οκτακοσίων ευρώ και το 49,5% τως ερωτηθέντων, αδυνατεί να προσφέρει στον εαυτό του διακοπές διάρκειας μιας εβδομάδας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …