Οι ελιγμοί Κατρούγκαλου για το μνημόνιο που δεν θα ψήφιζε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ

KATROUGKALOS_MADATA_952523331

Με καθαρό πολιτικό ελιγμό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα μνημόνιο, όταν είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό, ότι ποτέ δεν θα το πράξει, λέγοντας χαρακτηριστικά στην επίσημη παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου ήταν ομιλητής, ότι:
"Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο για να επιστρέψει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου». Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει θεωρηθεί η κρίση κανονικότητα, αλλά ούτε μονόδρομος που δεν επιτρέπει να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πολιτικές. Για την παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα απαιτείται διάλογος και συναίνεση. Στον εργασιακό τομέα, η Ελλάδα αποτελεί τον καθρέπτη του μέλλοντος της Ευρώπης γι’ αυτό θέλουμε να μην είναι αυτό ένα διμερές θέμα με τους θεσμούς αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα."
Την ίδια ώρα γνωρίζοντας μάλλον ότι η συγκυβέρνηση κινδυνεύει μπροστά στο ασφαλιστικό που προκαλεί αναταράξεις και έχει απέναντι τα συνδικάτα που ετοιμάζονται για πόλεμο, τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού διαλόγου και των συνεργασιών για το καλό της χώρας, αναφέροντας:
"Πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών συγκλίσεων αν είναι δυνατόν αλλά τουλάχιστον να είναι θέμα πολιτικού διαλόγου, διότι, το θέμα δεν είναι μόνο αν θα εξασφαλίζει συντάξεις και στη νέα γενιά αλλά και ένα δίκαιο σύστημα για αξιοπρεπείς συντάξεις και καλύτερη αναδιανομή υπέρ των πιο αδύναμων στρωμάτων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …