Το Reuters φωτογραφίζει την απελπισία των προσφύγων στην Ειδομένη(ΦΩΤΟ)

eid-735x459

Απελπισμένοι άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ράβουν τα στόματά τους, ζητώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν «κολλήσει» στα σύνορα, χειροτέρεψαν την Κυριακής λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο δημοσιεύει και τις παρακάτω φωτογραφίες.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1.000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν την ουδέτερη ζώνη, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και να έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση. Οι μετανάστες αυτοί μάλιστα, διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα τις τελευταίες μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Ύπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται ενημέρωση στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

«Ανάμεσά τους, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη για προσφυγική προστασία», συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …