ΔΕΙΤΕ ποιες μητέρες δικαιούνται το επίδομα των 1.000 ευρώ του ΟΓΑ

epidoma-aprostateftoy

Δικαιούχοι του προγράμματος των 1.000 ευρώ είναι 1.500 μητέρες- πολύτεκνες, που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήµερες ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαµα, ηλικίας µέχρι 18 ετών ή µέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελµατικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Εξαιρούνται οι πολύτεκνες µητέρες µε τέκνα τα οποία έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε ∆ηµόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ, ΤΕΕ).

2. ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Tα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση για συµµετοχή στο πρόγραµµα είναι:

α) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα εφόσον δεν προσκοµιστεί από τον ενδιαφερόµενο κατά την υποβολή της αίτησης), από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός των γεννηθέντων τέκνων.

β) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) της ηµεδαπής, φωτοαντίγραφο της Ακαδηµαϊκής Ταυτότητας («πάσο»).

γ) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές ή σε ΙΕΚ της ηµεδαπής και δεν εκδίδεται «πάσο», Βεβαίωση Σπουδών.

δ) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης µητέρας (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ∆ΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου).

ε) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα /συζύγου (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ∆ΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου) (εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος).

Σηµειώνουµε ότι σε περίπτωση εγγάµων, το εκκαθαριστικό σηµείωµα της ∆ΟΥ αναφέρει το ΑΦΜ και των δύο συζύγων.

στ) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός ΙΒΑΝ της πολύτεκνης µητέρας, (ανεξαρτήτως αν η πολύτεκνη µητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασµού).

ζ) Απόκοµµα καταβολής εισφορών ΟΓΑ. Η προσκόµιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όµως στη διαδικασία ανεύρεσης του Αριθµού Μητρώου ΟΓΑ.

η) Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συµµετοχής, πρέπει εκτός όλων των άλλων δικαιολογητικών να προσκοµίσει και εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

3. ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τη συµµετοχή στο εν λόγω πρόγραµµα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στα ΚΕΠ µέχρι και 4-12-2015. Για τη συµπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει η δικαιούχος να έχει µαζί της:

α) Το ∆ελτίο Αστυνοµικής Ταυτότητάς της και

β) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α (ατοµικό και τέκνων) προκειµένου να συµπληρωθούν τα στοιχεία σύµφωνα µε τα αναγραφόµενα σ’ αυτά.

Σηµειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωµα της έµµεσης ασφάλισης των τέκνων στον ΟΓΑ δεν προέρχεται από την ασφαλισµένη ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ µητέρα αλλά από τον ασφαλισµένο ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκοµισθεί και το ατοµικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου.

4. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου, θα πιστωθεί το χρηµατικό βοήθηµα των 1.000 € στον Τραπεζικό Λογαριασµό των πολύτεκνων µητέρων που θα προκύψουν από την όλη διαδικασία.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι καταβλήθηκε το χρηµατικό βοήθηµα σε δικαιούχο που δεν πληρούσε τις απαιτούµενες προϋποθέσεις θα αναζητηθεί αυτό ως αχρεωστήτως καταβληθέν σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …