Στην ανεργία χιλιάδες τραπεζουπάλληλοι

email-bankrupt-investor
Σε βάθος 10ετίας αναμένονται να ενταχθούν στις στρατιές των ανέργων χιλιάδες τραπεζουπάλληλοι, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται μιλούν για κατάργηση τουλάχιστον των μισών θέσεων προσωπικού σε παγκόσμιο επίπεδο, με αιτιολογικό ότι αν θέλουν στο μέλλον να έχουν κέρδη, θα πρέπει να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.
Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διευθυντής της βρετανικής τράπεζας Barclays Άντονυ Τζένκινς, ο οποίος σε ομιλία του στο Λονδίνο, επεσήμανε:
«Ο αριθμός των παραρτημάτων και ατόμων που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια, και ακόμα και σε λιγότερο σκληρό σενάριο, προβλέπω ότι θα μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον».
Ειδικά όπως πρόσθεσε, για την Barclays, αυτό σημαίνει ότι 26.000-66.000 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν παγκόσμια, και 280-700 παραρτήματα στη Βρετανία θα κλείσουν.
Μην ξεχνάμε όμως ότι μέχρι την αντικατάστασή του , ο ίδιος ευθυνόταν
για το κλείσιμο πολλών παραρτημάτων και ήταν δικής του "εφεύρεσης" το σχέδιο απόλυσης 19.000 υπαλλήλων, που δεν το ολοκλήρωσε γιατί στο ενδιάμεσο, ήταν ένας από τους απολυμένους!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …