Και ξέρουν που βρίσκονται οι άντρες τους και παχυλές συντάξεις παίρνουν

συνταξεις

7 συνταξιούχοι με εννιά συντάξεις ο καθένας και ακόμη τέσσερα άτομα με 10 συντάξεις, αγγίζουν το απόλυτο χάος εν έτη 2015, όταν οι περισσότεροι λιμοκτονούν από τις συντάξεις πείνας και κανείς δεν ασχολείται με το να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, αξιολογώντας τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία τον Ιούλιο του 2015, κατεγράφησαν 14.533 άτομα να εισπράττουν από πέντε συντάξεις, συν τις περιπτώσεις που σας προαναφέραμε, με κερδισμένες τις χήρες δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και ανεξάρτητα απασχολούμενους.

Ειδικότερα, η μεγάλη πλειονότητα των πολυσυνταξιούχων αφορούν σε συζύγους που έπαιρναν από 4 ή 5 συντάξεις ο καθένας, ο άνδρας πέθανε και η χήρα εισπράττει τις συντάξεις του. Τα Ταμεία που εμπλέκονται συνήθως είναι του Δημοσίου, το ΕΤΑΑ (νομικοί, γιατροί, μηχανικοί), το ΜΤΠΥ, το ΕΤΕΑ, το ΙΚΑ, το ΜΤΣ κ.ά.

1 Χήρα στρατιωτικού γιατρού παίρνει συνολικά οκτώ συντάξεις. Η ίδια είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και εισπράττει και την επικουρική από το ΕΤΕΑΜ. Παράλληλα παίρνει συντάξεις λόγω θανάτου από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), το ΕΤΕΑ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το ΕΚΟΕΜ αλλά και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

2 Χήρα μηχανικός δικαιούται επτά συντάξεις. Οι προσωπικές της συντάξεις είναι από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις μεταβίβασης λόγω θανάτου του συζύγου είναι από το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το ΕΤΕΑ.

3 Συνταξιούχος του Δημοσίου είναι χήρα στρατιωτικού δικαστή. Η ίδια δικαιούται σύνταξη από το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (μέρισμα) και το ΕΤΕΑ. Παράλληλα, παίρνει με βάση τη νομοθεσία και συντάξεις (ή μερίσματα) λόγω θανάτου του συζύγου της από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (νομικών), το ΕΤΕΑ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το ΕΚΟΕΜ αλλά και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013 οι συνταξιούχοι που έπαιρναν 10 συντάξεις ήταν δύο και σήμερα είναι πλέον τέσσερις, ενώ αντίστοιχα δύο άτομα έπαιρναν 9 συντάξεις (σήμερα είναι 7), μόλις... 21 έπαιρναν 8 συντάξεις (σήμερα 53), 199 δικαιούνταν επτά παροχές (σήμερα 371) και 1.729 λάμβαναν 6 συντάξεις (σήμερα 4.802).

1.200 χήρες δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί να διεκδικήσουν τη σύνταξή τους. Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας μέσα σε μόλις τρεις μήνες, την περίοδο Μαΐου - Ιουλίου 2015 προστέθηκαν στο σύστημα 29.520 νέοι συνταξιούχοι, από τους οποίους οι 16.191 (ποσοστό 54,84%) είναι κάτω των 62 ετών.

Τώρα το υπουργείο υπόσχεται να αναλάβει δράση και να βάλει λέει νέο πλαφόν για το άθροισμα των εισπραττόμενων συντάξεων ανά συνταξιούχο στα 2.500 ευρώ ή ακόμη και στα 2.000 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή

«Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή και τη μεταποίηση, …