Κακοκαιρία, ανεμοστρόβιλοι και ζημιές(VIDEO&ΦΩΤΟ)

590_5938a2f608617c0d1386614d86904c36

Αισθητό σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν το κύμα που πλήττει την Ελλάδαμε ανεμοστρόβιλους πιο συχνά πλέον και ισχυρές καταιγίδες, που προκάλεσαν ζημιές.

Ανεμοστρόβιλος, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, έπληξε την παραλία της Καλαμάτας, λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς ευτυχώς τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ορατότητα στη οδό Ναυαρίνου ήταν μηδενική, ενώ ξαφνικά ένα δέντρο προσγειώθηκε στο έδαφος, αφού προηγουμένως εκριζώθηκε από την οδό Αύρας.

Ο ανεμοστρόβιλος, εν συνεχεία, κινήθηκε προς το βουνό, ενώ ιπτάμενες λαμαρίνες πετούσαν πάνω από τα κεφάλια των οδηγών που περνούσαν από το σημείο.

Οι περισσότερες ζημιές έχουν σημειωθεί στην παραλία της πόλης, όπου αρκετά δέντρα έχουν πέσει, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη στην οδό Αύρας.

Παράλληλα δέντρα έχουν πέσει και σε παραλιακά καταστήματα, προκαλώντας αρκετές ζημίες.

Ανεμόστροβιλος χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης τον Δήμο Αβδήρων στην Ξάνθη, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες, ενώ ξερίζωσε και δέντρα.
Ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, όταν στην περιοχή ξέσπασε έντονη βροχόπτωση με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι το μόνο που κατάφεραν να ακούσουν ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος που τους αναστάτωσε, αν και στην αρχή πίστεψαν ότι γινόταν σεισμός.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Xanthinea.gr, ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολώνες της ΔΕΗ.
Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν και οι γύρω περιοχές. Βγαίνοντας έξω οι κάτοικοι αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
Σφοδρή βροχόπτωση ξέσπασε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη του Βόλου, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο κεντρικές οδικές αρτηρίες να μετατραπούν σε ποτάμια.

Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, μπροστά από το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση συνεργείων του Δήμου προκειμένου να καθαριστούν τα φρεάτια ομβρίων και να διευκολυνθεί η διοχέτευση των υδάτων, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από το e-thessalia.gr.



Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο σας.

•    Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

      Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .

       Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …