Ψαλιδίζονται μισθοί και συντάξεις από τον ΕΔΟΕΑΠ

edoeap

Στο επόμενο ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλιστικής Περίθαλψης, πρόκειται να υπάρξουν παρεμβάσεις και στο σκέλος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με στόχο επίσης την εξοικονόμηση κόστους και τον εξορθολογισμό των παροχών, με δεδομένο ότι στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης για το 2016, έως 3,9 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που κατά μέσο όρο μπορεί να υπερβούν το 20%, με ταυτόχρονη ένταξή τους στη Συλλογική Σύμβαση της Ένωσης Προσωπικού (ΕΠΗΕΑ), δηλαδή σε νέα μείωση αποδοχών κατά 10% στους μισθούς τους.
Και όλα αυτά κρίθηκαν αναγκαία για να επιτευχθεί ο λεγόμενος εξορθολογισμός μισθών και συντάξεων.
Οι πρώτες οικονομικές διαφορές θα φανούν μόλις παραλάβουν τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου και για τους μισθωτούς από τους μισθούς του Δεκεμβρίου, με τυχερούς στην παρούσα φάση μόνο όσους συνταξιούχους ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΔΕΔΥ- Για απαράδεκτες δηλώσεις προέδρου ΓΣΕΕ κατά της απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

View this email in your browser ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις …