Αχαία: Προς αναστολή εργασιών από τις εφημερίες οι γιατροί των Κέντρων Υγείας(VIDEO)

nosokomeio3-656x410

Ένα βήμα βρίσκονται πολλοί από τους γιατρούς που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας της Αχαίας, από το να σταματήσουν να εργάζονται εφημερίες, αφού παραμένουν απλήρωτοι τα 3 από τα 4 τρίμηνα της τρέχουσας χρονιάς, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους από τα δημόσια νοσοκομεία, για τους οποίους οι πληρωμές γίνονται έστω και με μικρές καθυστερήσεις.
Σήμερα συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας, όμως το μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑ στα Κέντρα Υγείας Θεόδωρος Σολωμός, ανέφερε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, ότι κανείς δεν δέχεται αν τους δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση τόσο για το πότε θα δουν το χρώμα του χρήματος, όσο και για το τι σκοπεύουν να κάνουν με την κατηγορία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην οποία υπάγονται, μιας Άκη μετά την κατάρρευση του ΠΕΔΥ, όλα οδηγούν προς την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ήδη την 6Η ΥΠΕ, ότι συγκεντρώνουν υπογραφές τις οποίες θα τις καταθέσουν, ώστε το σύστημα να γνωρίζει πόσοι γιατροί από την 1η/1ου/2016, θα απέχουν από τις εφημερίες, που είναι καθημερινές και 24ωρες για τα Κέντρα Υγείας.
«Να φανταστείτε είναι τόσο τραγική η κατάσταση ακόμα και σε επίπεδο αναλώσιμων, που έχουμε φτάσει σε σημείο να ζητάμε από τους ασθενείς να φέρνουν μαζί τους γάζες Άκη άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τους παράσχουμε ιατρική περίθαλψη, καθώς είμαστε ξεχασμένοι σε προμήθειες αναλώσιμων ειδών από τους αρμοδίους», κατέληξε ο κ.Σολωμός.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …