Μεγάλη η συμμετοχή για τις θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

386aitisi

Έως τις 4 Δεκεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στην προκήρυξη 1Γ/2015 των 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ηλεκτρονικά μέσω Α.Σ.Ε.Π, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Γ/2015

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 9ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Τετάρτης.

Στάδια διαγωνισμού
Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε τρία στάδια. Τα Α’ και Β’ στάδια θα διεξαχθούν με γραπτή δοκιμασία και το Γ’ στάδιο με προφορική εξέταση ορθοφωνίας.

Α’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» (συντελεστής βαρύτητας 1).
Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία, στο πλαίσιο της οποίας, πέρα από τη γνώση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, θα εξετασθεί και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις σχετικές με κείμενο ή κείμενα που θα δοθούν στους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι που θα λάβουν στο Α’ στάδιο βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας [πενήντα πέντε (55) μονάδες] δύνανται να συμμετάσχουν στο Β’ στάδιο της γραπτής διαδικασίας. Οι υποψήφιοι που θα λάβουν και στο Β’ στάδιο βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας [πενήντα πέντε (55) μονάδες] κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης βάσει του βαθμού της γραπτής εξέτασης προστιθεμένων και των προσαυξήσεων.

Β’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» (συντελεστής βαρύτητας 2). Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία για την αξιολόγηση των απαραίτητων ικανοτήτων και γνώσεων για την άσκηση των καθηκόντων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που περιλαμβάνει: μνήμη, προσοχή – συγκέντρωση, αντίληψη χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, την αίσθηση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γεωγραφικού χώρου και τη χρήση γεωγραφικών συντεταγμένων.

Γ’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ»
Η εξέταση ορθοφωνίας θα γίνει από ειδική επιτροπή για τη διαπίστωση της ικανότητας των υποψηφίων, σε σχέση με την άρθρωση του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η επίδοση στην εξέταση αυτή κρίνεται ως «επιτυχής» ή «μη επιτυχής».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …