Νέα σημαντικά δεδομένα για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

340eap

Τον μετασχηματισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών, μελετά το Υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Το υπουργείο Παιδείας, έκανε δεκτή την σχετική πρόταση του προέδρου του ΕΑΠ Βασίλη Καρδάση, για κατάργηση της κλήρωσης για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και αντ” αυτού να μπαίνουν όλοι όσοι το επιθυμούν, με μειωμένα δίδακτρα κατά 50 ευρώ ανά θεματική ενότητα.

Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά μόνο, όμως, για τα προπτυχιακά προγράμματα, για τα οποία καταθέτουν αιτήσεις 14.000 με 15.000 υποψήφιοι εκ των οποίων κληρώνονται για σπουδές περίπου οι 5.000.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικηγόροι Αθήνας. Καθολική αποχή από Τετάρτη 24.4.2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, κατά τη συνεδρίασή του την 20-4-2024, μετά την κατάθεση από …