Σημαντικές οι αλλαγές ανακούφισης που μελετά ο ΟΑΕΕ

oaee-620x320

Ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς εισφορών θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή προβλέπει οι εισφορές να υπολογίζονται επί του πραγματικού εισοδήματος, ή έστω επί ασφαλιστικών κατηγοριών.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ο ακριβής τρόπος υπολογισμού των νέων ασφαλιστικών κατηγοριών.

Οι ειδικοί μάλιστα, κατά τις πληροφορίες που έδωσαν στο enikonomia, εκφράζουν έντονο προβληματισμό, αφού ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους, εκτός από την πολυπλοκότητα στην κατάρτιση νέων ασφαλιστικών κατηγοριών, αναμένεται σημαντική μείωση των εισφορών, αντίστοιχα μεγάλη μείωση των εσόδων στο σύστημα και αρνητικές συνέπειες στο ύψος των μελλοντικών παροχών.

Εκτιμάται ότι η εισφορά θα υπολογίζεται στο 20% ενός μέσου εισοδήματος κοντά στο μέσο φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το TAXIS.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …