ΣOK: ΟΙ φόροι ανά μήνα το 2016

foroi645_610477506

Πάρτε ανάσα και διαβάστε με προσοχή γιατί ο ενημέρωμένος πολίτης-φρολογούμενος είναι πιο χρήσιμος, από αυτόν που αγνοεί την πραγαμτικότητα.

Δείτε πως διαρφώνονται οι οικονομικές μας υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Τώρα αν θα μπορέσουμε να τις τακτοποιήσουμε είναι ένα άλλο ζητούμενο  και πολύ πιο σημαντικό, αλλά ένα βήμα τη φορά...

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, την καταβολή της πρώτης δόσης από την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις (από το 80% στο 100%) και την καταβολή της 2ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθούν, η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις.
Φόροι 2016
Ιανουάριος: 4η δόση του ΕΝΦΙΑ
Φεβρουάριος: 5η δόση του ΕΝΦΙΑ - Ξεκινά η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει τον Απρίλιο
Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος - Εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων για το 2016
Ιούνιος: 1η δόση του φόρου ακινήτων
Ιούλιος: 2η δόση του φόρου εισοδήματος και 2η δόση του φόρου ακινήτων
Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων
Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων
Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων
Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων
Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …