Όλες οι κόκκινες γραμμές της έγιναν ροζ!-Αυτή;

sintakseis_maxairi1

Μας έχει συνηθίσει τόσο καιρό στην διακυβέρνηση της χώρας, σε σκληρές διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν χωρίς να γίνουν δεκτές της θέσεις της και σε κόκκινες γραμμές, που δυστυχώς για το λαό, αλλοιώθηκαν και έγιναν ροζ.
Τώρα κύκλοι της κυβέρνησης διαρρέουν ότι υπάρχει μία ακόμα κόκκινη γραμμή και αφορά στις κύριες συντάξεις και στην κάθετη θέση της, να μην μειωθούν....
Και αυτή η κόκκινη γραμμή μας ανησυχεί και μας κάνει να θεωρούμε δεδομένη την μείωσή τους, απλά και μόνο, γιατί χαρακτηρίστηκε κόκκινη γραμμή, μίας ακόμη σκληρής διαπραγμάτευσης.

Οι κυβερνητικές αυτές πηγές λοιπόν, τονίζουν ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι συνεχείς μειώσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα και πως επομένως, αντί για παραμετρικές παρεμβάσεις χρειάζεται μια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με εξορθολογισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναλόγου μήκους κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, με τη ολοκλήρωση της συνάντησής του ασφαλιστικό με τον πρωθυπουργό:

«Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα, επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή.

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή. Στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …