Η απάντηση της αντιπολίτευσης για το Συμβούλιο(VIDEO)

politikoi-arxigoi

«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας επίσης.

"Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα."

Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικίνδυνα κόλπα, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, ενώ αναφορικά με το Ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε τη μείωση συντάξεων. Δεν αρκούν τα ευχολόγια από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάμε στη Βουλή να μας φέρει η κυβέρνηση μια πρόταση για το Ασφαλιστικό και να τοποθετηθούμε. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστια διότι έλεγε ψέματα και στο Ασφαλιστικό» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ότι μετά από πρότασή του που έγινε δεκτή πλην του εκπροσώπου της ΝΔ «μπορεί αυτή η Βουλή να αλλάξει το εκλογικό σύστημα προς το αναλογικότερο».

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα έναν πρωθυπουργό πιο Ευρωπαίο από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τους Ευρωπαίους προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει κάτι στο ασφαλιστικό, ενώ δίνει τα πάντα στο προσφυγικό.

«Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από στημένους διαλόγους και διακομματικές επιτροπές, εκτός βουλής, ν' αποσπάσει την ανοχή του λαού στα βάρβαρα μέτρα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχει η Ελλάδα. Δεν έχουν καμία σχέση με την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και της χώρας.

Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη – παρωδία.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα, με τη στάση τους. Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα του Ασφαλιστικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «η συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου στο Ασφαλιστικό οδήγησε σε διαφοροποίηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προτίμησαν να στηρίξουν το PSI, να υποστηρίξουν την πολιτική που κούρεψε τα ταμεία» και προανήγγειλε τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το PSI.

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …