Οι συντάξεις "χτυπούν" την κυβερνητική "ενότητα"

Asfalisτικο
Επαληθεύονται οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών του ergasianews.gr, για τους λόγους που συγκάλεσε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο πρωθυπουργός, καθώς στην κυβέρνηση τρέμουν τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό της από το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που προωθούν.
Η κατάργηση της συνταξιοδότησης με καθεστώς πρόωρης εξόδου, η  εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, η κατακόρυφη μείωση της κατώτατης σύνταξης στα 384 ευρώ με 15 έτη ασφάλισης, χωρίς αναλογικό τμήμα αναπλήρωσης για τα 15 χρόνια, με παράλληληες μειώσεις εσόδων, τινάζουν στον αέρα την κυβερνητική συνοχή, αφού οι αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θορυβήσει διάφορα κυβερνητικά στελέχη με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι δεύτερες σκέψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. .
Σύμφωνα και με το "Βήμα της Κυριακής", η οροφή του ποσοστού αναπλήρωσης της αναλογικής σύνταξης στο 57% (κύρια και επικουρική), η κλιμάκωση των συντελεστών αναπλήρωσης από 0,75% στα πρώτα χρόνια ώς το 2% τα έτη κοντά στα 40 χρόνια εργασίας, η αύξηση της εργατικής εισφοράς κατά 1% για την κύρια και 0,5% για την επικουρική ασφάλιση, όπως και 0,5% της εργοδοτικής εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση, η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα κύριας, επικουρικής και ένα εφάπαξ παροχών είναι τα σημαντικότερα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το κυβερνητικό σενάριο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …