Σταματούν τις εφημερίες οι γιατροί Αχαίας στα Κέντρα Υγείας

nosokomeia

Από την Τρίτη σε επίπεδο Αχαίας "νεκρώνουν"τα Κέντρα Υγείας της Αχαϊας, με απόφαση των γιατρών, που ανακοίνωσαν ότι επειδή είναι απλήρωτοι από το πρώτο τρίμηνο του έτους για τις εφημερίες, τις σταματούν!

Σε κοινή τους δήλωση 47 γιατροί που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας Ακράτας, Ερυμάνθειας, Κάτω Αχαίας, Χαλανδρίτσας,  αναφέρουν:
"Η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών με ταυτόχρονη περικοπή τους που φτάνει έως 30% μας οδηγούν σε δεινή θέση. Η εφημερία των Κέντρων υγείας σήμερα γίνεται χάρη στην αυταπάρνηση μας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια για τους ασθενείς και για μας τους ίδιους. Συχνά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε αντίξοες συνθήκες χωρίς υλικά και εξοπλισμό.
Μέχρι τώρα εισπράξαμε από εσάς μόνο υποσχέσεις παραμένοντας απλήρωτοι για τις ήδη από μήνες πραγματοποιηθείσες και προεγκεκριμένες εφημερίες μας. Ενώ το 2015 τελειώνει δεν γνωρίζουμε αν και πότε και πόση τελικά θα είναι η αποζημίωση των εφημεριών μας όταν και αν αυτή θα καταβληθεί ! Δεν έχουμε από εσάς και δεν γνωρίζουμε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους εκτός της προθέσεως σας να αποζημιωθεί με περικοπές πάνω από 30% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 στις 27/11/2015.
Αντίθετα η προτροπή σας για δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών που εσείς ήδη είχατε προ-εγκρίνει και η σύνδεση του μέλλοντος των Κέντρων Υγείας που εργαζόμαστε και των εφημεριών μας σ ΄αυτά με βάση τις οικονομικές περικοπές μας δημιουργεί επιφυλάξεις για τις προθέσεις σας.
Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένης της παράνομης περικοπής του 30% που μας έχει επιβληθεί) και να πάρετε σαφείς δεσμεύσεις αν τα κέντρα υγείας θα συνεχίσουν να εφημερεύουν με ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για μας τους ίδιους και ότι θα αμειβόμαστε για την εργασία μας κανονικά και στο ακέραιο όπως προβλέπεται σχετικά.
Διαφορετικά αναλαμβάνεται ακέραια την ευθύνη καθώς εμείς αρνούμαστε από την 1η Δεκεμβρίου 2015 να περιληφθούμε στις λίστες εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας και να υπαχθούμε σ΄ ένα ιδιότυπο καθεστώς απλήρωτης εργασίας που μας επιβάλετε εκμεταλλευόμενοι τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Καλούμε τους επιστημονικά υπεύθυνους συντονιστές Δ/ντες των Κέντρων Υγείας να μην καταθέσουν προγράμματα εφημέρευσης που να περιλαμβάνουν τα ονόματά μας και να προτρέπουν σε απλήρωτη και ανασφαλή εργασία επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.
Οι υπογεγραμμένοι γιατροί
Ακολουθούν 47 υπογραφές που αποτελούν το σύνολο των γιατρών που εφημερεύουν στα ΚΥ εξαιρουμένων των επιστημονικά υπευθύνων Δ/ντών."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λαγκάρντ: Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες

Η ευρωπαική οικονομία στηρίζεται αυτή τη στιγμή σε «δύο δεκανίκια», στα δημοσιονομικά και νομισματικά προγράμματα …