ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2.000.000 ανασφάλιστους

AGORINOSOKOMEIO_729638131

Με τροπολογία των Υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που θα  κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο για ψήφιση στη Βουλή ως μέτρο διαχείρισης της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, θα προβλέπεται από τον καινούργιο χρόνο η πλήρης και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας και δομές Πρόνοιας, με δωρεάν τμήματος των φαρμάκων θεραπείας, για περίπου 2.000.000 ανασφάλιστους.

Κια όταν λέμε ανασφάλιστους εννοεί η κυβέρνηση:

Α)  ανασφάλιστους με ετήσιο εισόδημα για το 2015 άνω των 6.000 ευρώ, που θα μπορούν να εξετάζονται η να νοσηλεύονται δωρεάν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας) με μια απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Παράλληλα θα δικαιούνται φαρμακευτική περίθαλψη καταβάλλοντας ανάλογη συμμετοχή στα φάρμακα όπως οι ασφαλισμένοι (έως 25%).

B)  ανασφάλιστους με ετήσιο εισόδημα το 2015 έως 6.000 ευρώ, οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση σε ΚΕΠ και θα δικαιούνται για το 2016 αλλά και για κάθε έτος (εφόσον παραμένουν ανασφάλιστοι η το προηγούμενο έτος δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ) πλήρη και δωρεάν νοσοκομειακή αλλά και φαρμακευτική περίθαλψη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …