Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για το περιουσιολόγιο

periousiologio_310954977

Τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματά τους σε εσωτερικό ή και εξωτερικό που δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις, δίνει το υπουργείο Οικονομικών προτού κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το περιουσιολόγιο.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η θέληση για μια ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα, που όμως δεν είναι σίγουρη αφού χρειάζεται η έγκριση των θεσμών και στη συνέχεια η βοήθεια των τραπεζών για την μάθουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα μειώνοντας τις χρεώσεις.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε ότι όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί, αυτομάτως θα δεσμεύονται και θα επιστρέφονται μόνο εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος και διαπιστωθεί πλήρης δικαιολόγηση των εισοδημάτων του.

Τέλος όσον αφορά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε την δέσμευση για ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες το 2016 και στόχο την είσπραξη 2,65 δις ευρώ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …