Άσχημα μαντάτα για 725.000 αγρότες-Επιστρέφουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη

xrimata_misthos

320.000.000 ευρώ, από τις επιδοτήσεις  Χατζηγάκη, που έλαβαν ως αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ την περίοδο 2008-2009, καλούνται να επιστρέψουν 725.000 αγρότες, με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τις έκρινε παράνομες και την σχετική τρπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Στην σχετική διάταξη επισημαίνεται ότι «οι διαδικασίες ανάκτησης μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4174/2013. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάκτηση των ποσών μέσω συμψηφισμού τους στο ΟΣΔΕ…».

Με κοινή απόφααση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης των 320 εκατ. ευρώ και τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στους πρώτους μήνες του 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …