Ανακοινώσεις σωματείων για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

apergia_pano11-620x320

Μπαράζ ανακοινώσεων από τα εργατικά σωματεία, για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, οι οποίες έχουν ως εξής:

"ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΩΡΑ 11.00 πμ

ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας:

  • Να συμβάλουν στην επιτυχία της γενικής απεργίας της 3ης Δεκεμβρίου.

  • Να διεξάγουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις προπαγάνδισης και στήριξης της απεργίας.

  • Να ενημερώσουν στα σχολεία τους συναδέλφους για τη νέα ασφαλιστική καταιγίδα και το νέο αντεργατικό μισθολόγιο,

  • Να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, λόγω της κήρυξης της απεργίας στις 3/12 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη μη πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων το Σάββατο 5/12. Αμέσως μετά την γενική απεργία το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα.

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους δήμους, συμμετέχουμε μαζικά στην νέα 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και διεκδικούμε:

  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου-Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

  • Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις Ανταποδοτικές και Κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

  • Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτροπή του κύματος των ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

  • Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.

  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

  • Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.

  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη.

  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.

  • Άμεση διαγραφή του χρέους.

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει αλλά και θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής-δουλεμπορικής σχέσης εργασίας και κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό!!!

ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ απεργεί 2 και 3 Δεκέμβρη, πραγματοποιώντας και τις δύο ημέρες συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας: την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι (απεργία υγειονομικού προσωπικού), και την Πέμπτη, στις 10 το πρωί (προσυγκέντρωση για την γενική απεργία των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ).

ΠΟΣΠΕΡΤ
Η σκληρότητα των μέτρων που με απανθρωπιά και πολύ «τσαμπουκά» θέλει να επιβάλλει η νεομνημονιακή κυβέρνηση, με τη μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τη φορολόγηση σε όλα εκτός από την αναπνοή μας ακόμα και άλλα που ο νους του ανθρώπου δεν μπορούσε να φανταστεί, δεν θα περάσουν, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, και συμπληρώνει:

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, προστασίας των ασφαλιστικών και ατομικών δικαιωμάτων.

  • Υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και τις κοινωνικές δομές, που τόσα χρόνια έχουμε στηρίξει ματώνοντας, καθώς και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

  • Ζητάμε ελεύθερες ΣΣΕ και όχι τα νέα μισθολόγια πείνας και απαξίωσης.

Να σημειωθεί πως η ΠΟΣΠΕΡΤ, πέραν της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τη συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι, προκήρυξε και 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10.00-14.00, προκειμένου τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, στις 3 Δεκέμβρη.

ΠΝΟ
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», τονίζεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕτην Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου2015 και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ να υψώσουν τη φωνή τους μαζί με την φωνή χιλιάδων εργαζομένων – συνταξιούχων και ανέργων απέναντι σε μια κατάσταση που δεν αφήνει πια καμία αίσθηση ότι γίνεται μια προσπάθεια, αλλά η μόνη αίσθηση που δημιουργεί είναι αυτή της εφαρμογής μιας ανηλεούς και άδικης τιμωρίας του Ελληνικού Λαού.

Όλοι μαζί διαδηλώνουμε ενάντια:

  • Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της λιτότητας

  • Στην Φορολογική Επιδρομή

  • Στον Ακρωτηριασμό των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων

  • ΠΟΕΣΥ
    ΠΟΜΕΕΑ
    «Το 3ο μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή και διάλυση των προνοιακών δομών. Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να ξανασταθούμε στα πόδια μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. «H 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, γίνεται για εμάς ημέρα αγώνα απεργίας και διεκδίκησης. Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής αμφισβητείται. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται καθώς θεωρείται πολυτέλεια και “μη ανταποδοτικό”», προσθέτει.

ΕΚ Έβρου
«Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής», τονίζει από την πλευρά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου.

ΕΚΘ
«Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και σφοδρής λιτότητας, το τρίτο μνημόνιο ήρθε να εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων. Η εμμονή στη "φιλοσοφία" της λιτότητας και της εξαθλίωσης συνεχίζεται, την ώρα που επιχειρείται και προωθείται το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σ' όλα αυτά εμείς απαντάμε με αγώνες και τους φωνάζουμε: “Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε άλλο!"», σημειώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΕΚ Λάρισας
«Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να “πείσουν” τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων», υπογραμμίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας και συμπληρώνει: «Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα! Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».

ΟΕΝΓΕ
ΟΙΥΕ
Τα όρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το έγκλημα που σχεδιάζουν, εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων, σημειώνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και προσθέτει:

  • Λέμε ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

  • Λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ στη Λιτότητα, την Ύφεση, την Ανεργία και τη Φτώχεια.

  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ
«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε ξεπεράσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας. Ο αγώνας και η αντιπαράθεσή μας με τις βάρβαρες κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος. Πρέπει να συνεχίσουμε με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα», αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ 

ΟΣΕΑΔΕ
«Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Απορρίπτουμε την πολιτικής της δήθεν “αριστερής” ελεημοσύνης. Ξεπερνάμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Απομονώνουμε την γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, που οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Αυτή η γραμμή είναι που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, που υψώνει τείχη στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η εικόνα των συνταξιούχων να μαζεύει τα μεσημέρια από τις λαϊκές αγορές ότι έχει απομείνει, δείχνει ξεκάθαρα το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα του σήμερα. Τι έχει μείνει πια να πράξουμε, παρά ο δίκαιος και ανένδοτος αγώνας μας.

Αγώνας στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, αγώνας παντού. Χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς σκοπιμότητες και συμβιβασμούς, πέρα από τις γνωστές «τυπικές διαδικασίες». Αγώνας ενάντια σε κάθε κυβερνητική πολιτική που προσπαθεί να απομυζήσει και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής που μας έχει απομείνει, μετά από έξι χρόνια καταστροφής. Αγώνας ενάντια σε κάθε ντιρεκτίβα της υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών που απειλεί να τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει από ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, από εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

ΠΕΝΕΝ
«Μπροστά στην επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των ταξικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και το σύνολο των κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται σε αυτήν την μετωπική βάρβαρη πολιτική πρέπει και οφείλουν να σηκώσουν το ανάστημά τους δημιουργώντας ένα ισχυρό λαϊκό εργατικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, πάλης και ανατροπής που θα συντρίψει αυτές τις κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές. Ένα μέτωπο το οποίο θα διαμορφωθεί από τους κάτω, τους εργαζόμενους, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, την νεολαία, το οποίο θα σχεδιάσει, οργανώσει, συσπειρώσει και κινητοποιήσει τον λαό σε έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας, σκληρής σύγκρουσης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε, του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, και συμπληρώνει: «Με την συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων παλεύουμε για την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την απορρόφηση των ανέργων, την ουσιαστική τους προστασία, την απόσυρση οποιασδήποτε μείωσης των οργανικών συνθέσεων και την επαναφορά του Π.Δ 177/74 , τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την μη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την κατάργηση του Ν.Δ 2687/53 της εφοπλιστικής φοροασυλίας, την ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, την πάταξη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας» .

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
«Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδικώντας την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Μια διέξοδο που περιλαμβάνει την φορολόγηση του πλούτου, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την Δημόσια-Κοινωνική ασφάλιση, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και την διαγραφή του χρέους», υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Αγίου Νικολάου
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και αποφάσισε ο Σύλλογος να συμμετάσχει στις παρακάτω απεργιακές κινητοποιήσεις:

  • Την Τετάρτη 2/12/15, στην 24ωρη απεργία που κήρυξε στο Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και στη συγκέντρωση στις 12.00 έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο (αναχώρηση 10.00 πμ από την είσοδο του ΓΝΑΝ),

  • Την Πέμπτη 3/12/15, στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαου).

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και καλεί όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Σημείο προσυγκέντρωσης για την Αθήνα, πλατεία Κοραή -έξοδος μετρό- και ώρα 11:00π.μ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …