Από Τετάρτη η απεργία στα νοσοκομεία

νοσοκομεια

48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), να εξαγγέλλει 24ωρη απεργία, με αφορμή απεργία ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ.

Από Τετάρτη θα εξυπηρετούνται σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, μόνο τα έκτακτα περιστατικά από το  προσωπικό ασφαλείας.

Αύριο οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Θα συνεχίσουν την Παρασκευή με στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της Ομοσπονδίας για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …