Παραμένει η απειλή των χάκερ στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα(VIDEO)

χακερ

Η ΕΥΠ και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν, για να εντοπίσουν τους χάκερ, που  φαίνεται να έχουν εισβάλει στα ηλεκτρονικά συστήματα ελληνικών τραπεζών και να ζητούν λύτρα σε μορφή bitcoins, για να μην προχωρήσουν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων από κάρτες και λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών.

Από την Τράπεζα της Ελλάδας, διαμηνύουν ότι όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των Ελληνικών τραπεζών έχουν τεθεί σε συναγερμό και δεν μπορούν να παραβιαστούν, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται από την περασμένη Πέμπτη η παραβίασή τους, αλλά έως σήμερα δεν έχουν υποκλοπεί  προσωπικά δεδομένα πελατών και όλες οι συναλλαγές εκτελούνται κανονικά, σε τρεις Ελληνικές τράπεζες.

Οι χάκερ επανήλθαν με νέο απειλητικό μήνυμα, δίνοντας διορία για την καταβολή των λύτρων που έχουν ζητήσει μέχρι την Πέμπτη. "Αν δεν καταβληθεί έως τότε το ποσό, η ομάδα χάκερ Armada Collective απειλεί ότι θα ξαναχτυπήσει και θα παραλύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", όπως μετέδωσε το Mega.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …