Πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις από 170 ευρώ και άνω

syntaksi23
Το 7% θα αγγίξουν οι σταδιακές περικοπές που θα σημειωθούν σε περίπου 711.000 επικουρικές συντάξεις, των τρομερών ποσών των 170 ευρώ και άνω, κατά το σενάριο που επεξεργάζεται ήδη το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο μιλά για προσπάθεια αυτόνομης προσπάθειας του να συνεχίσει την λειτουργία του.
Προυπόθεση θα είναι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, είναι η παράλληλη αύξηση των εισφορών στο 1%, κάτι που στην παρούσα φάση βρίσκει αντίθετους τους δανειστές μας, οι οποίοι και κυβερνούν τυελικά αυτή την χώρα.
Συνολικά είναι σε πλήρη εξέλιξη 18 σενάρια μελέτης, αλλά το κυριότερο θέλει την κλιμακωτή περικοπή στις υψηλές επικουρικές σε συνδυασμό με αύξηση εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από το 6% στο 7%) εξίσου μοιρασμένη ανάμεσα σε εργοδότες (0,5%) και εργαζόμενους (0,5%) ώστε να βγει ο λογαριασμός.
Εξαιρούνται προς το παρόν μόλις 358.000 συνταξιούχοι, για τους οποίους οι επικουρικές συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 170 ευρώ, ενώ το 67% θα δει και νέα μείωση στα εισοδήματά του.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …