Ευχάριστες ειδήσεις για μερίδα εργαζομένων στην καθαριότητα-Παράταση στην σύμβασή τους

dimos_kathariotita_533_355-620x320

Επιτέλους και κάτι πραγματικά ευχάριστο, για μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε δήμους και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ζούσε με την αγωνία, για το τι θα κάνει με την ολοκλήρωση του 2015, οπότε έληγε ο χρόνος εργασίας του.

Αποφασίστηκε τελικά η παράταση κατά 12 μήνες των συμβάσεων με ειδική τροπολογία, που δίνει τη λύση για όσους οι συμβάσεις έληγαν εντός του έτους και ανανεώθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και η οποία κατατέθηκε στη βουλήδια χειρός και υπογραφή  του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Με την τροπολογία, η οποία θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Κερδισμένοι 4.000 εργαζόμενοι της καθαριότητας των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ καθώς της αποκομιδής απορριμμάτων των δήμων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …