Μαζική και Αγωνιστική η σημερινή απάντηση των εργαζομένων

index

H ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους, έδωσαν σήμερα, με ενωτική και μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία και θα συνεχίσουν να δίνουν, αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση και δανειστές, οι οποίοι επιμένουν στην ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική .

Με βασικό σύνθημα «Όσο οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν τόσο οι εργαζόμενοι στους δρόμους θα βγαίνουν» χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι απεργοί και οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που καταστρέφουν τα ασφαλιστικά ταμεία, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο  τους πιο αδύναμους, εξαθλιώνουν  κοινωνία και οικονομία.

Μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιήθηκε πορεία όπου αντιπροσωπεία  επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια  στις πολιτικές οι οποίες καταστρέφουν την κοινωνική ασφάλιση, αυξάνουν την ανεργία, ανακυκλώνουν την ύφεση και έχουν μετατρέψει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική.

Όσο Κυβέρνηση και δανειστές εμμένουν σε μέτρα που  φορτώνουν τα βάρη στα μόνιμα υποζύγια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, όσο επιδεικνύουν προσήλωση στην εφαρμογή υφεσιακών πολιτικών που διώχνουν από τη χώρα τους νέους και τις νέες, τόσο ο αγώνας θα συνεχίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

"Ανεξαρτήτως ποιοi ψηφίζουν μνημόνια και ποιοι εφαρμόζουν μνημόνια, όταν αυτά συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και της περικοπής των δικαιωμάτων των εργαζoμένων, των ανθρώπων του μόχθου και δημιουργούν τεράστια ανεργία, το καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να κάνουν συλλαλητήρια.

Ειδικά για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, είναι αδιανόητο σε μια χώρα που έχει 1.300.000 ανέργους να μας λένε ότι θα το αντιμετωπίσουν και δεν θα κάνουν περικοπές. Όταν μάλιστα στον προϋπολογισμό έχουν ήδη γραφτεί  τεράστιες περικοπές, που θα τις πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Καλώ όλους τους εργαζόμενους, ξέροντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, να βρεθούν μαζί μας στους αγώνες που κάνουμε και στους αγώνες που έρχονται.

Γιατί οι αγώνες δεν σταματούν όσο δεν σταματά αυτή η αδιέξοδη πολιτική".

Ομιλία Κωνσταντινόπουλου Γεώργιου-Μέλους Διοίκησης ΓΣΕΕ

"Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Είμαστε και  πάλι ΕΔΩ με Δυναμισμό και Αισιοδοξία.

Διαψεύδουμε όλους αυτούς που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την αποχή από τους ΑΓΩΝΕΣ.

Από το κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στην Τρόικα ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε

ΤΕΡΜΑ στην ανθρωποκτόνο και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή Πολιτική.

Εδώ και πέντε χρόνια δοκιμάζεται η χώρα από την πολιτική που δημιουργεί Ύφεση-Ανεργία-Λιτότητα , μεγέθυνση του χρέους και ασφυξία Ρευστότητας.

Εδώ και πέντε χρόνια μέρα με την ημέρα γκρεμίζονται κοινωνικές κατακτήσεις και οδηγείται η χώρα και οι Πολίτες στην πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν κυβερνητικές αλλαγές οι οποίες παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις οδήγησαν στην εφαρμογή των ιδίων πολιτικών.

Οι πραγματευτάδες των αντιμνημονιακών αγώνων έγιναν οι φανατικότεροι  των μνημονιακών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος.

Σήμερα, αφού οδήγησε την χώρα μέσα από την δημιουργική ασάφεια στην πιστωτική απειλή, εφαρμόζει το Γ' μνημόνιο, το οποίο επικυρώνει τα προηγούμενα,  απειλεί με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Ο προϋπολογισμός του 2016 απειλεί με πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, επιτείνει την φοροεπιδρομή, ενώ η πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας μονιμοποιεί την ύφεση και εκτοξεύει την ανεργία σε τρομακτικά μεγέθη.

Η κοινωνική ασφάλιση, αποτέλεσμα αιματηρών αγώνων, απειλείται με το τελειωτικό χτύπημα.

Αφού καταλήστευσαν οι κυβερνήσεις διαχρονικά τα αποθεματικά των ταμείων, με άτοκες χρηματοδοτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου το χρηματιστήριο,τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα του PSI, την προσπάθεια καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων μας και τώρα το σκάνδαλο της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών,ανακάλυψε η κυβέρνηση ότι η μόνη «μεταρρύθμιση» είναι η  συνεχή μείωση των  κύριων και επικουρικών συντάξεων .

Η προκλητική αύξηση των ορίων ηλικίας σε συνδυασμό με την εκτόξευση της ανεργίας, την μαύρη εργασία, την μεταβολή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης μετατρέπει την συνταξιοδότηση χιλιάδων πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς σε άπιαστο όνειρο.

Μετατρέπει την όποια σύνταξη σε επίδομα φτώχειας, καταδικάζει τους απόμαχους της δουλειάς να ζήσουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας.

Για την κοινωνική ασφάλιση, εμείς οι εργαζόμενοι, απαιτούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στο κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα για την ζωή των πολιτών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

Αυτό είναι το μήνυμα που  στέλνουν σήμερα οι χιλιάδες απεργοί, οι συνταξιούχοι στην κυβέρνηση , στην ΕΕ και το ΔΝΤ.  

Αποδομούνται καθημερινά οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Οι ΣΣΕ, ουσιαστικά έχουν καταργηθεί και έχουν αφήσει απροστάτευτους και έρμαια της ασυδοσίας των εργοδοτών χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτέλεσαν φρούδες ελπίδες.

Η υπόσχεση για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά απειλούνται νέες μειώσεις.

Την ίδια ώρα οδηγεί σε απελευθέρωση των απολύσεων μετατρέποντας την ζωή των εργαζομένων σε κόλαση.

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την οικονομική πολιτική αποκλειστικά σε φοροεπιδρομή κατά των συνταξιούχων, των εργαζομένων,  των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων .

Επιβάλει συνεχώς νέα χαράτσια  διαλύει τα ελληνικά νοικοκυριά με τους πλειστηριασμούς και μετατρέπει την ζωή τους σε ΕΦΙΑΛΤΗ.

Ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος της χώρας και οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας όπως Λιμάνια, Νερό, Ενέργεια, Τραίνα.

Εκχωρεί η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της το συγκριτικό πλεονέκτημα της ανάπτυξης σε ξένα συμφέροντα.

Αντί η κυβέρνηση να προτάξει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Δημόσιας Διοίκησης και την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της Λιτότητας, τηςΎφεσης και της Ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.  

Η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια και συνεχίζει να πορεύεται με το Γ'μνημόνιο, πέρα του ότι συνθλίβει τα λαϊκά στρώματα και φτωχοποιεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού , επιτείνει το αδιέξοδο και δεν οδηγεί πουθενά.

Αυτή η πολιτική έχει ως στόχο να ρίξει τα βάρη της κρίσης αποκλειστικά στις δυνάμεις της εργασίας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει νέους όρους κερδοφορίας και κεφαλαίου.

Απέναντι σ'αυτή τη πολιτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ.

Η κινητοποίηση της 12 Νοέμβρη η σημερινή μαζική απεργία, οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές.

Είμαστε ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,να ξαναζωντανέψουμε την ΕΛΠΙΔΑ, να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ με αγωνιστικές δράσεις μέχρι να ανατρέψουμε την Κοινωνική Βαρβαρότητα που ζούμε.

Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα να ενώσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ μας, να δώσουμε ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και να κερδίσουμε την χαμένη Αξιοπρέπεια στη ΖΩΗ μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εμείς όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι, με όραμα, ελπίδα και προοπτική.

Θα είμαστε νικητές."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης από Σητεία: Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες

Ο Ν. Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τη Μονή Τοπλού - Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τη φτωχοποίηση και την πίεση, …