Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

apergia

Νεότερη Ενημέρωση 13.19

Στους δρόμους σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα ξεχύθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά και όλες οι κατηγορίες και ηλικίες πολιτών, διεκδικώντας να πάρουν πίσω την ζωή τους με την αξιοπρέπεια που είχε πριν μία επταετία, όπου είχαν την δυνατότητα να ανασαίνουν και να ζουν όχι για να πεθαίνουν μέρα με την ημέρα, αλλά να χαίρονται που ήσαν Έλληνες Εργαζόμενοι και πολίτες.


Συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με την καρδιά των κινητοποιήσεων να χτυπά στην Αθήνα, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στις δηλώσεις του προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις και κλιμάκωση ακόμα και εντός Δεκεμβρίου, γιατί όπως ανέφερε: Δεν μας αφήνουν να γιορτάσουμε με ηρεμία την γέννηση του Θεανθρώπου, όταν μας κλέβουν την ζωή μας Άκη μας επιστρέφουν στον εργασιακό μεσαίωνα προηγούμενων αιώνων.

"Με την σημερινή 24ωρη γενική απεργία κάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο αισθητή την διαμαρτυρία μας για το άδικο, αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την αδιάλλακτη συμπεριφορά των εργοδοτών όσον αφορά στην υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.


Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί θεμελιώδεις αρχές του δικαίου", σημείωσε με πυγμή ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Και συνέχισε τονίζοντας:

"Λέμε όχι στην βίαιη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
Απαιτούμε μεταξύ άλλων ίση αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ πριν την 1/1/1983 με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.


Ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Θα έχει συνέχεια και διάρκεια. Αλλωστε η τριετής παραμονή της χώρας μας υπό την επιθεώρηση της τρόϊκας δεν προμηνύει παρά μόνο αγώνα και προσπάθεια εξόδου από τα σκληρά μέτρα που πλήττουν για μια ακόμη φορά περισσότερο εκείνους που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!"

Αρχική Ενημέρωση 09.55

Συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, συμμετέχουν στην σημερινή Γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. Κλαυθμώνος.

Κινητοποιήσεις διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία καθώς  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιεί 48ωρη κινητοποίηση, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Απεργούν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και… δήμαρχοι

Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα), ενώ και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων είτε την Πέμπτη είτε το Σάββατο είτε και τις δύο ημέρες.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΟΛΜΕ με  24ωρη αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ακινητοποιούνται και τα ΜΜΜ

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Επίσης, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τραίνα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά:

-Λεωφορεία & Τρόλεϊ: κινούνται 09:00 έως 21:00

-Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Τράμ: κινούνται 09:00 έως 21:00 ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

-ΟΣΕ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο  ΤΑΙΠΕΔ  στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηθούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …