Απολύθηκε εργαζόμενη την ημέρα της απεργίας!!!

mikel-20-thumb-large

Ανήμερα της πανεργατικής απεργίας επέλεξε η εργοδοσία του καταστήματος «Mikel» στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα, να απολύσει εργαζόμενη που είχε έχει πρωτοστατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στην οργάνωση των συναδέλφων της και είναι δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Παρέμβαση τόσο στο κατάστημα στην Κάνιγγος όσο και σε υπόλοιπα υποκαταστήματα σε όλη την Αττική πραγματοποιεί από το πρωί το Συνδικάτο, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση. Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία είχε προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Μετά την πρωτόγνωρη ανάπτυξη της αλυσίδας με τις “μυστικές συνταγές” και τα “σύμφωνα εμπιστευτικότητας” τα τελευταία χρόνια, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το αντεργατικό πρόσωπο της εργοδοσίας, οι πραγματικές της επιδιώξεις.

Το Συνδικάτο και τα ταξικά σωματεία σε κάθε πόλη που άνοιξε "Mikel" είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τις εξελίξεις που περιμένουν τους εργαζόμενους στα καφέ της αλυσίδας. Άλλωστε δείγματα γραφής υπήρξαν όλο το τελευταίο διάστημα, όταν οι λαντζέρηδες απολύονταν και τη δουλειά τους έκαναν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ή όταν σε κάθε σχεδόν μαγαζί έμεναν όλο και πιο λίγοι συνάδελφοι. Πολλοί, αν δεν απολύονταν, παραιτούνταν μη αντέχοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα 9ωρα, 10ωρα και 12ωρα.

Όσοι εργαζόμενοι σήκωναν κεφάλι, αντιμετώπιζαν την πίεση, την τρομοκρατία, συκοφαντικές επιθέσεις από εκπροσώπους της εργοδοσίας. Κι όταν πια οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν ότι δεν ξεμπερδεύουν εύκολα από όσους πάλευαν οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο τους αυτές τις επιθέσεις, αποφάσισαν να απαλλαγούν με άδικες και παράνομες απολύσεις, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 3ης Δεκέμβρη.

Η “καλύτερη αλυσίδα καφέ”, όπως αυτοδιαφημίζεται, έχει πρόσωπο το ίδιο αποκρουστικό για τους εργαζομένους της, όπως και κάθε άλλη επισιτιστική αλυσίδα, ντόπια ή πολυεθνική. Μπρος στη διατήρηση και αύξηση των κερδών της δεν λογαριάζει τίποτε και κανέναν. Την ίδια ώρα που στην Αθήνα ή και αλλού απολύει, ζητά μέσω της ιστοσελίδας της εκατοντάδες νέους εργάτες, ανοίγει ορίζοντες έξω από τη χώρα, μετρά αμέτρητα έσοδα από την αύξηση της δουλειάς.

“Στύβει” σαν λεμονόκουπες όσους προσέλαβε, για να προσλάβει νέο αίμα, μέσα από χιλιάδες ανέργους, προκειμένου να συνεχίσει τον κύκλο της εκμετάλλευσης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα μείνουμε απαθείς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα καφέ "Mikel" να αντισταθούν μαζικά, αποφασιστικά, με οργανωτή το Συνδικάτο σε αυτές τις εξελίξεις.

Όσο θα σκύβουμε κεφάλι, τόσο η εργοδοσία θα παίρνει μέτρα εναντίον μας. Όσο δεν θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο που απολύεται, τόσο θα αποθρασύνονται αυτοί που μας θέλουν σύγχρονους δούλους.

Να εκφραστεί πρέπει άμεσα η στήριξη στους απολυμένους, σε κάθε έναν από μας που δεν έκανε πίσω, που δεν αποδέχτηκε το μέλλον που του σερβίρει η εταιρεία.

Το Συνδικάτο θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους, θα πάρει όλα τα μέτρα για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες.

Και από αυτήν την υπόθεση δεν πρέπει να λείψει κανείς!».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …