Την Γαλλία χτύπησε ο ιός H5N1της νόσου των πουλερικών

kotes

22 από τις 32 κότες σε μια οικογενειακή φάρμα στη περιοχή Περιγκόρ, έχει σκοτώσει από τις αρχές Νοεμβρίου, ο ιδιαίτερα θανατηφόρος μεταδοτικός ιός H5N1 (γρίπη των πτηνών), που ανιχνεύτηκε ο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, η γρίπη των πτηνών ξεσπά σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για εξαγωγές, ιδιαίτερα για το γαλλικό φουά γκρα, που όλη τη χρονιά πέρσι έφερε πωλήσεις αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου στη χονδρική αγορά.

Αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε άλλες φάρμες στην περιοχή Ντορντόν, για πρώτη φορά από το 2007.

Αξιωματούχος στο υπουργείο είπε πως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Τυνησία επίσης ανέστειλαν τις εισαγωγές, ενώ το ίδιο έπραξαν  η Ιαπωνία και το Μαρόκο, με την προτελευταία να είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φουά γκρα από τη Γαλλία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ενεργοποιείται για το 2024 η πληρωμή τελών κυκλοφορίας ανά μήνα

Ενεργοποιείται η δυνατότητα και για το έτος 2024 της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα. …