6μηνη παράταση εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα

loyketo-magazi-744x533

Έως τις 30 Ιουνίου 2016 παρατείνει το υπουργείο Δικαιοσύνηςτην εφαρμογή του Πτωχευτικού Κώδικα, με εντολή που έδωσε στην νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ώστε να μπορέσει να ετοιμάσει την εισήγησή της, με την αρχική προθεσμία να λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2016.

Η Επιτροπή εργασίας προσδιόρισε τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθεί και τα οποία είναι:

  • Πότε και πώς πρέπει να καθίσταται αφερέγγυα μια επιχείρηση.
  • Ποιος είναι ο εύλογος και παραγωγικός συνολικός χρόνος για την ολοκλήρωση μιας πτώχευσης.
  • Πόσο μπορεί να συντομευτεί ο χρόνος της πτώχευσης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η Πολιτεία;
  • Πως και πότε θα ενεργοποιείται η Δεύτερη Ευκαιρία στους έντιμους πτωχεύσαντες και με ποιους όρους και προϋποθέσεις;
  • Πως θα λειτουργήσει η πρόληψη στην προ-πτωχευτική διαδικασία για την ex ante 2η ευκαιρία της επιχείρησης που είναι σε κρίση και δεν έχει μπει ακόμα στο πτωχευτικό στάδιο.
  • Πως να ενταχθεί στο νομοσχέδιο σε πάγια μορφή, η “δεύτερη ευκαιρία” σε όσους ΜμΕ “εντός κρίσης” οφειλέτες έχασαν κάποια ρύθμιση και ιδιαίτερα των 100 δόσεων.

Στην παράταση που δόθηκε, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, δηλώνοντας:

"Η παράταση εξυπηρετεί μεν το έργο της επιτροπής του υπουργείου αλλά η καθυστέρηση δεν εξυπηρετεί την άμεση λύση που επιθυμεί ο επιχειρηματικός κόσμος στα θέματα επιτάχυνσης της πτωχευτικής διαδικασίας και εισαγωγής πλήρως της 2ης Ευκαιρίας στο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Έτσι, συμφωνήθηκε από όλα τα μέλη της επιτροπής που έχουν συστήσει οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι να παραμείνει αυτή η επιτροπή στο παλιό χρονοδιάγραμμα και να έχουν ολοκληρωθεί οι προτάσεις έως τις 20/1/2016, ώστε αυτές στην συνέχεια να υποβληθούν στους φορείς για έγκριση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει ακόμη μία συνάντηση της επιτροπής μέχρι το τέλος του έτους ανάμεσα στις 14 και 18 Δεκεμβρίου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …