Προσλήψεις ανέργων Ελλήνων στην Γερμανία με 818 ευρώ μηνιαίως

anergoi-1508x706_c

Τους άνεργους νέους από την Ελλάδα καλούν οι Γερμανοί  να μάθουν από την αρχή ένα επάγγελμα και να το ασκήσουν, για τα επόμενα 2-3,5 χρόνια στη Γερμανία. Πρόκειται για το πρόγραμμα MobiPro της Ε.Ε. που θα υλοποιηθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV, τη ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας Θεσσαλονίκη – Κολονία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο vatti@vij-stuttgart.de ή να δηλώσουν συμμετοχή μέσω τηλεφώνου: 2310272528-9.

Άνεργοι νέοι και νέες 18-27 ετών, κάτοχοι απολυτηρίου οποιοδήποτε λυκείου, θα μάθουν δωρεάν μέσα σε έξι μήνες τη γερμανική γλώσσα και στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2016 θα σταλούν στη Γερμανία όπου θα σπουδάζουν και ταυτόχρονα θα κάνουν πρακτική άσκηση 3-4 μέρες τη βδομάδα.

Ο μισθός τους για τον πρώτο χρόνο θα είναι 818 ευρώ, με προοπτική να αυξηθεί ανάλογα με την εταιρία στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους, και η εργασία τους θα έχει διάρκεια τρία χρόνια. Με την άφιξή τους στην Κολονία οι πρώτοι 31 νέοι από τη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα, ενώ μαζί τους θα είναι και στέλεχος της ΜΚΟ για να τους παρέχει βοήθεια σε οποιοδήποτε θέμα.

Αν τους αρέσει το επάγγελμα και η εταιρία που επέλεξαν, τότε θα λάβουν το εκπαιδευτικό συμβόλαιο και θα αρχίσουν την έμμισθη πρακτική τους, η οποία θα διαρκέσει έως τις αρχές του 2020. Ετσι οι άνεργοι νέοι θα ενταχθούν στη λεγόμενη δυαδική εκπαίδευση του γερμανικού κράτους. Δηλαδή θεωρητική κατάρτιση στη σχολή με ταυτόχρονη πρακτική άσκηση σε επιχείρηση.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ τους προηγούμενους μήνες θα συνεχίσουν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Οι κλάδοι που θα απορροφηθούν καθώς υπάρχει ζήτηση για εργατικά χέρια είναι ο κατασκευαστικός, ο τουρισμός, το εμπόριο -πωλήσεις και η πληροφορική.

Το όλο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου όσοι ενδιαφέρονται θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και θα μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Στη συνέχεια η επιλογή θα γίνει μέσω συνέντευξης και τον Ιανουάριο θα αρχίσουν τα δωρεάν εντατικά μαθήματα γερμανικών.

Η συνέντευξη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των νέων. «Είσαι έτοιμος να δεχτείς ευθύνες και να δεσμευτείς για να τις διεκπεραιώσεις; Είσαι ομαδικός, αξιόπιστος, έτοιμος να εργαστείς και ανοιχτός σε νέες προκλήσεις; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που περιμένουν οι εταιρίες στη Γερμανία από τους εκπαιδευόμενους» τονίζουν οι διοργανωτές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκλογές Ιουνίου 2023. Νέα δημοσκόπηση της MRB

Νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για τις εκλογές Ιουνίου 2023 …