Αγριεύει προς τους δήμους το υπουργείο Εργασίας, για τα εργατικά ατυχήματα

kathariotita

Μηδέν ανοχή πλέον από το υπουργείο εργασίας απέναντι σε δήμους που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους της κοινωνικής απασχόλησης και τους βάζουν σε πόστα για τα οποία δεν έχουν προσληφθεί θέτοντας σε κίνδυνο την υγείας τους, μετά το καινούργιο εργατικό ατύχημα,στο Δήμο Χαλκίδας, όταν εργαζόμενη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τραυματίστηκε την ώρα που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο..

Η τιμωρία θα είναι κάθετη και θα υπάρχει καθολικός αποκλεισμός από τα προγράμματα, όπως ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, με την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, παρά τη ρητή εγκύκλιο του Υπουργείου και την οδηγία της ΚΕΔΕ προς όλους του Δήμους της χώρας να μην απασχολούνται εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε απορριμματοφόρα, οι Δήμοι εξακολουθούν να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον του τέταρτου ατυχήματος με εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας.

Στο εξής, η μη τήρηση των οδηγιών από τους επιβλέποντες φορείς, πέραν των πιθανών ποινικών ευθυνών, θα επιφέρει και κυρώσεις αποκλεισμού των Δήμων από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί και θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους στους επιβλέποντες φορείς του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εντούτοις, καλώ τους εργαζόμενους να προχωρούν σε αναφορές προς το ΣΕΠΕ, σε περίπτωση που οι φορείς δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …