Καταπληκτικές εικόνες από την Αίτνα (VIDEO)

55

Το σπάνιο φυσικό φαινόμενο της «βρώμικης καταιγίδας», κατά το οποίο αστραπές «σχίζουν» τη στήλη καπνού και στάχτης που υψώνεται πάνω από τον κρατήρα, δημιουργώντας ένα μοναδικό «σόου» με φώτα και φωτιά, προκάλεσε η έκρηξη στο ηφαιστείου της Αίτνας για πρώτη φορά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, με τον κόσμο παγκοσμίως να έχει μείνει άφωνος από τα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Η Αίτνα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, έχει ύψος 3.350 μέτρα και υπολογίζεται ότι εκρήγνυται κατά διαστήματα εδώ και 2,5 εκατομμύρια χρόνια.

Η έκρηξη της Αίτνας, που είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, έλαβε χώρα την Πέμπτη το πρωί και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Η παραγωγή αυτών των αστραπών είναι το αποτέλεσμα της τριβής των σωματιδίων πέτρας, στάχτης και πάγου που δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …