Στάση εργασίας την Δευτέρα των τεχνικών της ΔΕΗ

350deh6

Την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας και τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας, διεκδικεί η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ), που από 7-10 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει στάσης εργασίας και με το ακόλουθο εξώδικο που απέστειλε στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, κάνει γνωστέ ςτις θέσεις της:

"Η συνδικαλιστική μας οργάνωση έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί προς την Επιχείρηση για την μη ορθή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κατά την εκτέλεση της εργασίας από τους συναδέλφους μας, και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες εγκυμονούν νέους κινδύνους για τους συναδέλφους μας.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, με τη μόνιμη απασχόληση των συναδέλφων πέραν του νομίμου ωραρίου, έχει γίνει βασικός παράγοντας ατυχημάτων, ενώ αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα έλυναν το πρόβλημα, έχει προτιμηθεί η “εργολαβοποίηση” των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τις γνωστές κακοτεχνίες.

Όπως ήδη σας έχουμε δηλώσει, η συνδικαλιστική μας οργάνωση θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά όταν αυτά αφορούν στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους, με κάθε μέσο.

  • κανένας τεχνίτης δεν απασχολείται μόνος του σε στοιχεία υπό τάση (ως τέτοιες θεωρούνται και οι εργασίες αντικατάστασης Ασφαλειών σε Πιλλάρ).

  • καμία ενέργεια υπό τάση στα δίκτυα Μέσης Τάσης, εφόσον δεν υπάρχει επικεφαλής και δυο τεχνίτες.

  • καμία εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου (ημερήσιου και εβδομαδιαίου), παρά μόνο στις περιπτώσεις που ορίζεται από το νόμο.

  • καμία εργασία δεν πραγματοποιείται εφόσον μειώνει το χρόνο ανάπαυσης μεταξύ βαρδιών.

  • δεν οδηγούμε – δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα, εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (Τ5).

  • κανένας τεχνίτης δεν οδηγεί υπηρεσιακό όχημα, ανεξάρτητα εάν είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος.

  • καμία χρήση ΙΧ αυτοκινήτων για υπηρεσιακούς λόγους.

  • καμία συμμετοχή σε συνεργεία που δε διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία και συγκεκριμένα, όταν δεν υπάρχει σωστή επάνδρωση συνεργείων."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέλος εποχής για τους Κάστρο στην Κούβα - Ποιός είναι ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ

Η Κούβα γύρισε σήμερα σελίδα, αφήνοντας πίσω της την εποχή των αδελφών Κάστρο, με τη …